Enquête over de beroepspraktijk van fotografen t.b.v. eerlijke vergoedingen in de culturele sector

Ontwerp: Grafisch Geluk

 

Platform ACCT (Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst) werkt aan een sterkere arbeidsmarktpositie voor werkenden in de culturele en creatieve sector. Dat gebeurt samen met de belangrijkste stakeholders in Nederland.  

Doel is om via een sociale dialoog tussen werkverleners en werkenden tot afspraken te komen. Het gaat om mensen in vaste of tijdelijke dienst plus zzp’ers en freelancers.  
Zodat je fair pay wordt betaald voor het werk dat je levert. Het programma fairPACCT  
helpt daarbij met ketentafels van betrokkenen en onafhankelijke onderzoekers. 

In de ketentafel Fotografie zijn we met opdrachtgevers en fotografen in de culturele sector aan het kijken wat een eerlijke vergoeding is. Daarvoor is het nodig dat we beter zicht krijgen op de tijdsbesteding bij diverse activiteiten en de kosten die een fotograaf wel of niet vergoed krijgt.   

Je zou ons, jezelf en je collega-fotografen, enorm helpen als je deze enquête invult. Omdat inzicht de eerste stap is naar verbetering. Stuur de link daarom gerust door naar een collega-fotograaf. Het kost je 15-20 minuten om de vragenlijst in te vullen. Technische tip: graag alle vragen beantwoorden en de enquête niet tussentijds verlaten. Invullen kan tot en met 31 maart. Je antwoorden worden geheel anoniem verwerkt.  

De uitkomsten van de enquête worden in het voorjaar gepubliceerd op de website van fairPACCT. Daar is nu al meer informatie te vinden over de Ketentafel Fotografie. 

Bij dit alles geldt speciale dank voor de beroepsorganisatie DuPho (Dutch Photographers).

 

Klik hier om de enquête in te vullen. 

a

Magazine made for you.