Ketentafel Jazz/Wereld/Impro presenteert plannen voor fair pay tarieven op New Music Conference

Foto: New Music Conference

Paneldiscussie ‘Naar fair pay in de muziekpraktijk’

Locatie: Clubzaal, Verkadefabriek ‘s-Hertogenbosch

Datum: 9 november

Tijdstip: 12.30 – 13.30 uur 

Taal: Nederlands

Met: Pieter Hunfeld (onderzoeker Knyfe, musicus), Noud van de Rhee (voorzitter Ketentafel, programmamanager), Sonja Heimann (directeur World Music Forum), Susanne Alt (BIMpro)

 

De fairPACCT ketentafel Jazz/Wereld/Impro presenteert samen met bureau Knyfe hun plannen voor fair pay tarieven in de deelsector.  Er wordt een vergelijking gemaakt met de vorderingen bij de eerder gestarte ketentafels Popmusici en Freelance Klassieke Musici. 

De ketentafel is samengesteld uit diverse geledingen. Het gaat om componisten en (componerende) musici. Daarnaast betreft het programmerende podia en festivals. Ook enkele (online) omroepen zijn aangesloten evenals vertegenwoordigers van bemiddelaars, rechtenorganisaties, vakopleidingen en het jazzarchief.

De leden hebben unaniem geconstateerd dat er beperkte en zelfs steeds minder aandacht is voor de genres jazz/wereld/impro bij verantwoordelijke overheden, fondsen, omroepen en instellingen. Zij vinden dat er daarin in elk geval verbetering moet komen, want dit is in sterke mate bepalend voor de verdienmogelijkheden van de werkenden. 

 

Koop hier je tickets voor de New Music Conference.

 

 

a

Magazine made for you.